Reporting about Africa from Copenhagen

Danish Radio (Danmark Radio) announces that they upgrade news reporting from around the world. One of their head initiatives will be to have an Africa-corrpondent, who will be based in Copenhagen, and it not an until now unknown African city - it is surprisingly, astonishingly and outrageously Copenhagen Dennark. Bravo - thank you very much for this precious christmas gift.

Danmark Radio får Afrika-korespondent. Det lyder flot, men han, Søren Bendixen får base i København - dog vil han være på hyppige rejser. Det vil sige ingen ændring af status quo.. Så hvori består nyheden? Der er allerede fra tid til anden nogle der rejser til det afrikanske kontinent for at skrive ofte med en meget dansk vinkel. Sådan vil det altså også være fremover.

På samme måde er påstanden om opgradering af nyheder fra Sydamerika også tom. Der har, får vi at vide, allerede været en stationeret i Brasilien i de sidste tre år, som har leveret nyheder til DR. Kristian Almblad får blot en ny titel og bliver Sydamerika-korrespondent.

Så meget for verden udenfor vores egen andedam. Der sker imidlertid en reel oprustning af Europa-dækning og især af EU. Endelig sker der en rokade af korrespondenter i USA, således at en familie sammenføring kan falde på plads.

Den julegave som DR stillede i udsigt viser sig at være en stor skuffelse, når man har pakket den op, hvilket sådan set ikke kan komme bag på nogen. Jeg håbede dog i mit stille sind at DR var kommet på bedre tanker. Det er endnu et sørgeligt eksempel på, hvordan verdens gang suser forbi hovederne på danske medier. Og der er tilsyneladende ingen andre danske medie, der tør kritisere DRs luftige og forløjede pressemeddelelse om en styrkelse af sin internationale tilstedeværelse.

Comments

Popular posts from this blog

Bazungus in Kampala

Africa does not exist

26/3 07 The Library (cont)

Tanzania I - Swahili man

Meeting Uganda and "the other"